K-pop a K-beauty: jihokorejské fenomény, které dobývají svět

K-pop a K-beauty: jihokorejské fenomény, které dobývají svět

02.02.2024 | Sdílet na FB
K-pop je zkratka pro korejskou populární hudbu, která kombinuje korejské a zahraniční hudební prvky. Svůj otisk ale K-pop zanechal po celém světě a také v různých oborech - módě, životním stylu i kosmetice.

K-pop se zrodil v roce 1992, kdy skupina Seo Taeji and Boys způsobila revoluci videoklipem I Know. Od té doby se K-pop stal globálním fenoménem. Skupiny jako BTS, Blackpink a mnoho dalších si získaly miliony fanoušků po celém světě. I ten, kdo je K-popem nepolíben, si jistě vzpomene na bláznivý hit Gangnam Style od korejského umělce PSY, který v roce 2012 dominoval ve všech hudebních žebříčcích.

Úspěchy K-pop idolů

V čem je K-pop unikátní? K-pop je znám pro své výrazné vizuální efekty, náročné taneční formace, ale i důrazem na módu, krásu a stylové účesy. K tomu jim pomáhají také sociální sítě, které propojují jejich fanoušky z celého světa - a tyto komunity jsou jim opravdu oddané. 

Za úspěchem K-pop umělců dnes ale stojí hlavně tvrdá dřina. K-pop idolové procházejí tvrdým tréninkovým režimem, který zahrnuje nejen náročný hudební a fyzický trénink, ale také výuku herectví, jazyků a dalších dovedností. Idolové jsou pečlivě vybírání z tisíců nadějných mladých lidí. A ti vybraní jsou pod obrovským tlakem, aby dodržovali přísná pravidla chování a image, která jsou stanovena jejich agenturami. Cena za slávu je tak opravdu vysoká.

K-pop kosmetika a K-beauty

K-pop idolové jsou známí svým důrazem na dokonalost. To platí i v oblasti stylu a krásy. K-pop hvězdy se stávají tváří mnoha kosmetických značek. Korejská kosmetika je známá svou kvalitou, inovací a rozmanitostí. S tím je spojen pojem K-beauty, který zahrnuje celou filosofii korejské péče o pleť s cílem dosáhnout naprosté dokonalosti. Součástí K-beauty je několikastupňová péče, která zahrnuje nejen dvoufázové čištění pleti, ale také její aktivaci prostřednictvím tonik, a následně další kroky ve formě masek, esencí, sérkrémů s inovativními složkami. K-beauty nezapomíná také na BB krémy, které poskytují nutnou ochranu před UV zářením, a jsou proto prevencí projevů stárnutí.

Žádná K-pop hvězda by určitě nepodcenila správnou péči v duchu K-beauty. Nepodceňte ji ani vy a seznamte se s korejskými vychytávkami v péči o pleť. Třeba s přírodní korejskou kosmetikou značky Whamisa, anebo také neuvěřitelné perly kyseliny hyaluronovou či perly kolagenu

Další zajímavosti o K-popu se dočtete zde. A nezapomeňte se seznámit také s K-beauty a tipy na péči o pleť s nejlepší korejskou kosmetikou!