Znají Korejci recept proti stárnutí?

Znají Korejci recept proti stárnutí?

06.12.2021 | Sdílet na FB
Korejky a jejich dokonalá pleť. Jejich tajemství krásy ovšem nemá co dělat s genetickou predispozici, skutečná příčina je jinde - v odlišné filozofii péče, ale i v kosmetice, která patří k těm nejkvalitnějším na světě. Co bychom se od Jihokorejců mohli přiučit?

Několikastupňová péče přináší ovoce

Péče o pleť je pro Korejce rituál, a to jak pro ženy, tak i pro muže. Základem je vícekrokový systém péče, v němž každý produkt sehrává důležitou úlohu v čistění, hydrataci a výživě. Představme si tedy jednotlivé kroky, kterých se drží i korejská přírodní kosmetika Whamisa.

1. Dvoufázové čištění 
První, a do jisté míry nejdůležitější bod, je důkladná očista. Ta probíhá ve dvou krocích - prvním z nich je odlíčení formou oleje, který efektivně odstraňuje líčidla a opalovací krém. Pro hlubší čistění poté slouží pěnový krém, který účinně uvolňuje póry. Na mastnější pleť doporučujeme alternativu - v druhé fázi aplikovat pěnový gel místo krému. 

2. Peeling
Peeling výborně čistí póry a odstraňuje odumřelé kožní buňky. Peeling je vhodné požívat 1x až 3x týdně po pravidelném očištění pleti.

3. Tonikum
V naší krajině jsme zvyklí na to, že tonikum používáme k čistění pleti. Korejské tonikum (či toner) ovšem funguje na trochu jiném principu - jeho úkolem je pokožku hydratovat, vyvažovat pH a hlavně podpořit vstřebávání dalších výživných esencí a krémů do hlubších vrstev pokožky.

4. Esence a sérum
Esence a séra slouží k různým specifickým potřebám pleti, ať už bojují proti vráskám, pupínkům nebo hydratují oční okolí. Výhodou je jejich vysoká účinnost - séra v sobě koncentrují silné aktivní látky, které intenzivně podporují pleť a léčí případné kožní problémy. Například úžasný bojovník proti vráskám Whamisa Fresh liftingové sérum z opuncie má vysoce hydratační účinky a vstupuje až do vrstvy dermis, čímž pokožku výrazně omlazuje.

5. Maska
Potřebujete rychle vyhladit a zakrýt aktuální nedostatky pleti? Jednorázová maska vaši pleť „nakopne“ živinami. Whamisa nabízí hned tři hydrogelové masky pro různé typy kožních nedokonalostí. Masky si můžete vyzkoušet každou zvlášť, či ve výhodném balíčku. Mimo to ovšem existuje také liftingová maska KELP, která je pro svou komplexní anti-aging účinnost královnou mezi maskami.

6. Hydratační krém
Pokožka je již důkladně očištěná a aktivovaná, nyní je potřeba přidat závěrečnou vyživující složku. Chopte se proto výživného regenerujícího krému, či hydratačního krému s přírodním kolagenem natto gumou. Pro mastnou a smíšenou pleť je vhodný také pleťový lotion s lehčí konzistencí.

7. UV filtr
V případě, že jsme si dopřály ranní péči, nesmíme zapomenout na důležitou ochranu proti slunečním paprskům. Whamisa proto představuje BB krém a liquid s nejvyšší možnou ochranu SPF50+ a PA++++.

Zdá se toho moc? Některé produkty jistě není třeba aplikovat každý den, zato jiné z těchto kroků Korejky aplikují i několikrát denně. Korejská posedlost dokonalostí ovšem přináší ovoce - stálá hydratace, ochrana proti škodlivému UVA a UVB záření i proti předčasnému stárnutí pleti a kožním problémům. Právě prevence je alfou a omegou korejské filozofie péče o pleť.

Ale pozor na chemii! Vybírejte přírodní BIO kosmetiku

Jihokorejský kosmetický průmysl je považován za novou velmoc v tomto oboru. I přes to je ovšem potřeba být ve střehu - pokud si chceme zachovat nejen krásu, ale i zdraví, měli bychom sáhnout po certifikované přírodní kosmetice. O tom, jak opravdu poznat kvalitní přírodní kosmetiku, se dočtete také zde. Mimochodem právě Whamisa je jedinou korejskou biokosmetikou bez přidané vody, kterou na českém trhu najdete. 

Whamisa se drží filozofie korejské péče o pleť, stejně tak v sobě snoubí inovativní technologické procesy vyvinuté experty na botaniku, chemii, dermatologii a na fermentační procesy. Biokosmetika Whamisa neobsahuje pomocné chemické látky, nebyla testována na zvířatech, je tedy zdraví prospěšná, ekologická i vysoce účinná. Už jste ji zkusili? 

 

SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY
BIO Čisticí pěnový krém BIO Čisticí pěnový krém
BIO Čisticí pěnový krém
1105 Kč 779 Kč
Momentálně nedostupné